2 sätt att frigöra utrymme på din iPhone utan att radera något

2 sätt att frigöra utrymme på din iPhone utan att radera något

Du behöver inte bli av med foton eller appar för att få mer lagringsutrymme på iPhone.

Ibland är utrymmet på en iPhone är nästan fullt och man kan inte längre uppdatera till den senaste iOS-programvaran, ladda ner appar eller ta fler foton och videor. Det finns bara ett fåtal alternativ för att lösa det här problemet, och de kräver vanligtvis att man måste ta bort appar som kräver utrymme..

Visst kan man radera stora filer, som filmer, TV-program och musikalbum, men man kanske inte är redo att ge upp dem. Det finns också olika Cloud-alternativ för att utöka befintligt utrymme, men oftast behöver man betala för dessa tjänster.

Om dessa alternativ inte är lämpliga för dig, kan du dra fördel av vissa iOS-funktioner för att frigöra lagringsutrymme på din iPhone utan att behöva radera något eller spendera några pengar.

Det finns två inbyggda iOS-inställningar som kan hjälpa dig att rensa upp en betydande mängd lagringsutrymme på din iPhone – en permanent och den andra tillfällig – så att du kan installera de senaste programuppdateringarna, ta fler foton och filmer och ladda ner mer appar. Här är vad du behöver veta.

1. Optimera dina iPhone-foton och videor

Det är inte alltid lätt att bara ta bort det som finns i din kamerarulle, så om du vill behålla dina värdefulla minnen, men ändå vill frigöra enhetslagring, är det enklaste sättet att göra det genom att optimera fotona och videor som redan är lagrade på din enhet.

Som standard, varje gång du tar ett foto eller en video, sparas den i full upplösning på din enhet. Om du tar bilder och filmer i högsta möjliga upplösning kan de ta upp en hel del utrymme. En minuts video inspelad i 4K med 60 fps tar upp cirka 400 MB. 

För att optimera dina foton och videor, gå till Inställningar > Foton och slå på Optimera iPhone-lagring (för att detta ska fungera måste du ha inställningen iCloud Photos aktiverad). Beroende på hur många foton och videor du har på din iPhone kan detta ta ganska lång tid, men när det väl är klart bör du se betydligt mer utrymme på enhetens lagring.

Alla dina foton och videor i full upplösning överförs sedan till din iCloud, medan mindre versioner med lägre upplösning sparas på din enhet för att ta mindre plats. Om du vill komma åt dina foton och videor med högre upplösning kan du gå in i appen Foton och ladda ner vilken fil som helst som optimeras, men detta kräver en bra internetanslutning. Dina mer nyligen tagna foton och videor kan finnas i full upplösning, så du behöver inte ladda ner varje foto eller video.

2. Avlasta dina största appar

Du använder inte alla program som finns lagrade på din iPhone. Många av dem sitter bara där, som appar för dina favoritflygbolag, tredjepartskameror och musikproduktion. Och även om du bara använder dem då och då behöver du förmodligen inte konsekvent, daglig åtkomst till de flesta appar, vilket är anledningen till att du bör överväga att ladda ner appar för att frigöra utrymme på din iPhone.

Säg till exempel att du vill ladda ner och installera den senaste iOS-uppdateringen. Om det är en större uppdatering, som iOS 16, kan du behöva lite över 5 GB för att installera programvaran. Om det är en punktuppdatering, som iOS 16.1, behöver du ca 1 GB. Och om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme för att uppdatera kan du snabbt ladda ner appar.

Gå till Inställningar > Allmänt > iPhone-lagring och kontrollera vilka appar som tar upp mest lagringsutrymme. Vissa inbyggda appar som Foton och Meddelanden kan inte avlastas. Om du hittar en stor app som du vill avlasta, tryck på den och tryck på Avlasta app. Vänta lite och appen bör sedan tas bort offline, medan dina dokument och data förblir sparade på din enhet.

Läs mer

/*********************************** * Script For FAQ Schemsa Accordion ************************************/