Kan man byta skärm på iPhone själv?

Kan man byta skärm på iPhone själv?

I dagens samhälle är mobiler en stor del av vår vardag. Vi har dem med oss överallt och använder dem till allt från att ringa och skicka meddelanden till att ta bilder och surfa på internet. Men det kan hända att mobilen går sönder och att vi behöver byta delar på den, som till exempel skärmen. En vanlig fråga som många ställer sig är: kan man byta skärm på iPhone själv? Svaret är både ja och nej.

Fördelar med att byta skärm själv

Det finns några fördelar med att byta skärm på sin iPhone själv. För det första så sparar man pengar. Om man väljer att lämna in mobilen på reparation så kan det bli en dyr historia. Många företag tar ut en hög avgift för reparation av iPhone-skärmar. För det andra så sparar man tid. Om man väljer att byta skärmen själv så behöver man inte lämna in mobilen på reparation och vänta på att den ska bli klar. Man kan istället byta skärmen direkt och få mobilen att fungera som vanligt igen.

Nackdelar med att byta skärm själv

Det finns dock också några nackdelar med att byta skärm på sin iPhone själv. För det första så kan det vara svårt och kräva en del kunskap om hur mobilen fungerar och vilka delar som behöver bytas ut. Om man inte vet vad man gör så kan man riskera att skada mobilen ytterligare. För det andra så kan man förlora garantin om man själv byter delar på mobilen. Om man har garanti på sin iPhone så kan det vara bättre att lämna in den på reparation och betala för att få den fixad istället.

Så kan man byta skärm på iPhone själv?

Svaret är ja, man kan byta skärm på sin iPhone själv. Men det kan vara krångligt och det krävs viss kunskap för att klara av det. Det finns många olika guider och videor på internet som visar hur man byter skärmen på sin iPhone. Det är viktigt att man väljer en guide som är tillräckligt detaljerad och som går igenom hela processen steg för steg.

Det kan vara lockande att välja en billigare skärm för att spara pengar, men det kan leda till att skärmen inte fungerar som den ska eller att den går sönder igen efter bara några veckor. Det är också viktigt att man köper en premium iPhone skärm (t ex, från MobilExperten.nu) som passar till ens iPhone-modell och som är av hög kvalitet. 

Att tänka på när man värmer upp limmet

När man öppnar en iPhone så brukar man behöva värma upp limmet så man kan öppna den. Vi rekommenderar inte att du använder en värmepistol eller hårtork för att värma upp limmet. Är man oförsiktig så kan en värmepistol skada skärmen.

Använd en värmeplatta vid 40°C till 50°C för att lösa upp limmet.

Värmeplatta för att värma upp limmet.

Värmeplatta för att värma upp limmet.

Behålla True Tone vid byte av skärm

En viktig faktor att tänka på när man byter skärm på sin iPhone är att man kan förlora True Tone-funktionen om man väljer en tredjepartsskärm som inte är original. True Tone är en funktion som justerar skärmens färgtemperatur efter omgivande ljus, vilket kan göra att skärmen ser mer naturlig och ögonvänlig ut. Om man vill behålla True Tone-funktionen så är det bäst att byta skärmen hos en MobilExperten.nu som har specialutrustning för att byta skärmen och samtidigt behålla True Tone. 

Läs mer Vad innebär True Tone på iPhone?

 

Sammanfattningsvis så kan man byta skärm på sin iPhone själv, men det kräver viss kunskap och det finns risker med att göra det själv. Det är viktigt att man väljer en högkvalitativ skärm och följer en noggrann guide för att undvika skador på mobilen. Om man vill behålla True Tone-funktionen så är det bäst att lämna in mobilen hos en auktoriserad reparatör eller hos ett företag som har specialutrustning för att byta skärmen och behålla True Tone.

Läs mer

/*********************************** * Script For FAQ Schemsa Accordion ************************************/