Så spårar du ditt flyg enkelt med din iPhone

Så spårar du ditt flyg enkelt med din iPhone

Du behöver inte ladda ner några appar för att få den senaste uppdateringen av ditt flyg. All information om flyget hittar du direkt på din iPhone – i dina textmeddelanden.

Hur man spårar ett flyg via SMS på din iPhone

Innan vi börjar finns det några förutsättningar du måste uppfylla:

– Se till att iMessage är aktiverat (det fungerar inte med SMS/MMS).
– Du behöver ditt flightnummer någonstans i dina sms, oavsett om du har skickat den informationen till någon (även dig själv) eller om den har skickats till dig.
– Flygnumret måste skickas i detta format: [Flygbolag] [Flygnummer], till exempel SAS SK 1207.

Så spårar du ditt flyg enkelt med din iPhone

Starta den inbyggda SMS-appen Messages på din iPhone och öppna textmeddelandetråden som innehåller din flyginformation. Du vet att flygspårningsfunktionen fungerar när texten med flyginformationen visas understruken, vilket betyder att den är genomförbar och att du kan trycka på den.

Så spårar du ditt flyg enkelt med din iPhone

Men om ditt flyg fortfarande är flera månader bort eller om det redan har passerat kan du se ett meddelande som säger “Flyginformation inte tillgänglig.” Du kanske också ser ett annat flyg som inte är ditt eftersom flygbolagen återvinner flygnummer.

Få tillgång till den dolda flygspåraren på olika sätt

Även om formatet för flygbolagsnamn/flygnummer som markerats ovan är det bästa sättet att gå, finns det andra sms-alternativ som leder dig till samma resultat. Så låt oss säga att vi håller oss till American Airlines 9707, andra alternativ som kan ta upp flygspåraren inkluderar:

– SAS SK1207 (inga utrymmen)
– SK1207 (flygbolagets namn är förkortat och inget blanksteg)
– SK 1207 (förkortat och mellanslag)
Jag skulle föreslå att du behåller flygbolagets namn helt och hållet och lägger till ett mellanslag mellan de två informationsbitarna eftersom dessa alternativa alternativ kanske inte fungerar för vissa flygbolag.

Läs mer

/*********************************** * Script For FAQ Schemsa Accordion ************************************/